Friday, April 30, 2010

PEMBIAYAAN PERIBADI-i PESARA KAKITANGAN KERAJAAN/ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

Pembiayaan Peribadi Pesara- i berlandaskan hukum shari'ah direka untuk memenuhi keperluan kewangan dan membantu pesara-pesara kerajaan atau tentera
yang memerlukan pembiayaan..

PEMBIAYAAN SEHINGGA RM100,000...
TEMPOH PEMBAYARAN SEHINGGA 15 TAHUN...

Kelebihan Pembiayaan..

* Kelulusan yang mudah..
* Ansuran bulanan yang tidak membebankan : hanya 1/3 daripada pencen
bersih..
* Tanpa penjamin atau cagaran..
* pembayaran Pembiayaan di keridkan daripada akaun pencen anda..
* Ansuran bulanan akan dibuat melalui potongan daripada jumlah pencen
bersih oleh pihak bank..
* Pembiayaan di lindungi oleh pelan takaful sekiranya pesara meninggal dunia..

Kelayakan

* Semua bekas penjawat Awam yang sedang menerima pencen perkhidmatan
layak memohon..
* Umur 67 tahun ke bawah layak memohon..
* Nama yang disenarai hitamkan juga layak memohon..

Dokumen yang diperlukan

* Salinan kad pengenalan Awam Pesara(depan & belakang)
* Salinan kad pesara / Bekas Tentera BAT D92D / D86D..
* Salinan kad pengenalan isteri (untuk pemohon lelaki sahaja)
* Salinan mengambil maklum isteri(untuk pemohon lelaki sahaja)
* Salinan buku pencen yang telah di kemas kini..

Untuk Keterangan Lanjut & Maklum balas/Permohonan..
Sila hubungi perunding kewangan: EN.AZMIR
H/P: 012-7752839 atau
Email : ejenloan@yahoo.com

34 comments:

  1. http://tasbih-alam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Minat juga nak meminjam. Pinjaman Pesara saya melalui BSN tinggal setahun lagi. Rasa boleh ke?
    Pencen bersih RM2200.00

    http://dinsmann.com/tuk-along

    ReplyDelete
  3. Minat untok menjadi Agen Pinjaman. Bagaimana.
    Tkasih.

    ReplyDelete
  4. disman:boleh buat..sila hubungi saya utk penerangan lanjut

    oman:jika berminat sila hubungi saya..TQ

    ReplyDelete
  5. nak tanya,ibu saya seorang pesara berumur 63tahun,dia dah pernah buat loan bersama bank muamalat,ada lagi 6tahun pembayaran balik.still boleh apply ke ?

    ReplyDelete
  6. tyka dins..

    email maklumat ibu ke inconsult80@gmail.com
    saya pun boleh tolong buatkan pinjaman tu..
    rate terbaik utk pesara ketika ini, flat rate 5%..

    ReplyDelete
  7. umur ayh saye dah 66 blh buat ke?

    ReplyDelete
  8. saya telah membuat pinjaman i-pesara ini melalui eonbank mengapa proses hampir 4 bulan skg tgh tgu duit masuk akaun, tu pun bertalu talu talipon bank submit pd 16 mei 2011 skg dah buln ogos, semasa memohon ckp proses 1 bln setengah tapi begini la jdnyer dimanakah silapnyer

    ReplyDelete
  9. SELAIN RHB DA BANK LAIN YG BOLE WAT PINJAMAN UNTUK PESARA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan yang sama .. SELAIN RHB DA BANK LAIN YG BOLE WAT PINJAMAN UNTUK PESARA...

      Delete
  10. bagaimana cara untuk membuat pinjaman pesara

    ReplyDelete
  11. Sayapuh nk tau juga pesara berusia 64 tahun punyai pinjaman dibank lain masih layak tak mohon pinjaman urusan ada

    ReplyDelete
  12. Boleh apply tak untuk mak saya? Pencen bersih rm 2500

    ReplyDelete
  13. Saya telah memohon pinjaman pesara.Saya ingin tahu adakah permohonan saya telah diluluskan.no.ic 550924055324-Siti Norbaya Ahmad.

    ReplyDelete
  14. Salam sy nk buat overlap pencen sy rm1300

    ReplyDelete
  15. Salam sy nk buat overlap pencen sy rm1300

    ReplyDelete
  16. Minimum pencen berapa palimg rendah blh bt pinjaman ni??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minimim pencen paling rendah 5k....boleh hubungi sy...CIK NORA 01120887076

      Delete
  17. Salam persara tentera masih boleh pinjam apa kelayakan

    ReplyDelete
  18. Salam persara tentera masih boleh pinjam apa kelayakan

    ReplyDelete
  19. Saya masih lagi berkhidmat dalam atm...jadi saya dah mohon loan bank utk atm bakal pesara.jadi loan sudah lulus..pada bulan 8 tahun lepas..pertanyaan ttg overlap kali ketiga.dibolehkan atau tida boleh utk kali yg ketiga loan bank muamalat.pinjaman ini dibuat dibank muamalat temerloh pahang..mohon penjelasan..

    ReplyDelete
  20. Saya masih lagi berkhidmat dalam atm...jadi saya dah mohon loan bank utk atm bakal pesara.jadi loan sudah lulus..pada bulan 8 tahun lepas..pertanyaan ttg overlap kali ketiga.dibolehkan atau tida boleh utk kali yg ketiga loan bank muamalat.pinjaman ini dibuat dibank muamalat temerloh pahang..mohon penjelasan..

    ReplyDelete
  21. Saya masih lagi berkhidmat dalam atm...jadi saya dah mohon loan bank utk atm bakal pesara.jadi loan sudah lulus..pada bulan 8 tahun lepas..pertanyaan ttg overlap kali ketiga.dibolehkan atau tida boleh utk kali yg ketiga loan bank muamalat.pinjaman ini dibuat dibank muamalat temerloh pahang..mohon penjelasan..

    ReplyDelete
  22. saya nak buat pinjaman saya pesara kerajaan berapa kelayakan saya. pencen bulanan 2835

    ReplyDelete
  23. ass salam sya persara pdrm umor dah 69 thn bolehkah memohon pinjaman,

    ReplyDelete
  24. Hello,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Jane Alison, pemberi pinjaman pinjaman peribadi mempunyai membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar 2% kadar faedah kepada individu, syarikat dan syarikat-syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. hubungi hari ini kami melalui e-mel supaya kita boleh memberikan syarat-syarat pinjaman dan syarat-syarat kami di: (saintloanss@gmail.com)

    ReplyDelete
  25. nak tanya,ayah saya seorang pesara berumur 66tahun,dia dah pernah buat loan bersama bank rhb,ada lagi 6tahun pembayaran balik.still boleh apply ke ?

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. Saya akan bersara pada 1/9/17..saya nk guna duit dulu. Kat mana boleh buat loan.tq

    ReplyDelete
  28. Saya pencen pada 1/9/17. Kat mana boleh buat loan dulu sebelum pencen

    ReplyDelete
  29. Halo,
    Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Encik Micheal thiago, pemberi pinjaman pinjaman swasta membuka peluang kewangan kepada semua yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2% untuk individu, firma dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan mudah difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel di: Spiffboss@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Salam sejahtera!
    Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

    Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

    Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

    Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Ibu Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

    ReplyDelete